مراقبت از پاها در افراد دیابتی
اگر دیابت دارید، بدون شک می دانید که این بیماری است که سطح قند خون شما را بالا می برد.
به طور معمول، سلول های بتا در لوزالمعده، هورمون انسولین را برای تجزیه قند به انرژی قابل استفاده تولید می کنند. دیابت نوع 1 به این دلیل رخ می دهد که پانکراس شما انسولین کافی تولید نمی کند. نوع 2 به این دلیل رخ می دهد که سلول های شما در برابر اثرات انسولین مقاوم می شوند.
در هر صورت، این بیماری می تواند به طور جدی بر سلامت کلی شما تأثیر بگذارد و این شامل پاهای شما نیز می شود.
اگر دیابتی هستید، ممکن است از نحوه آسیب پاهایتان آگاه نباشید، بنابراین ما از این فرصت استفاده می کنیم تا اطلاعات مورد نیاز را در اختیار شما قرار دهیم.
مراقبت از پاها در افراد دیابتی
سطح بالای قند خو در مبتلایان به دیابت می تواند منجر به تعدادی دیگر از شرایط سلامتی شود، از جمله گردش خون ضعیف، سیستم ایمنی ضعیف و نوروپاتی محیطی، اختلال در عملکرد عصبی در اندام ها که با گزگز، سوزش، بی حسی و درد مشخص می شود.
پاهای شما بیشتر مستعد آسیب می شوند، زیرا نه تنها نوروپاتی حس را مختل می کند، بلکه گردش خون ضعیف منجر به از دست دادن حواس بیشتر می شود. اگر انگشت پای خود را زخمی کنید ممکن است قبل از عفونی شدن زخم متوجه آن نشوید.
زخم های پا شایع ترین علت مرتبط با دیابت برای بستری شدن در بیمارستان است. آنها همچنین اغلب پیش ساز قطع عضو هستند – بیش از 80 درصد از قطع عضوهای مرتبط با دیابت با زخم پا شروع می شود که بهبود نمی یابد.
افراد دیابتی در طول زندگی خود سی برابر بیشتر از افراد بدون دیابت در معرض خطر قطع اندام تحتانی هستند که این آمار نشان دهنده اهمیت مراقبت از پاها در افراد دیابتی است.
سایر مشکلات مرتبط با پا که با دیابت تشدید می شوند عبارتند از:
- پینه پا
- انگشت چکشی
- ناخن های فرو رفته پا
استفاده از کفی و کفش مخصوص پای دیابتی که خطر آسیب پاها را در مبتلایان به دیابت کاهش می دهد به همه مبتلایان توصیه می شود.
در صورت بروز هرگونه زخم در پاها هرچند کودک مراقبت مناسب از زخم تا بهبودی کامل ضروری است ، در صورت بروز زخم عفونی لازم است که زخم بدرستی پانسمان شود و فرد داروهای آنتی بیوتیک را تا برطرف شدن کامل عفونت مصرف کند.
ممکن است کفش دیابتی و کفی های دیابتی را توصیه کنیم. اینها خطر پارگی، زخم و آسیب را کاهش می دهند.
نکاتی برای مراقبت از پاها در افراد دیابتی
جلوگیری از ایجاد مشکلات همیشه بهتر از درمان بعد از آن است. در اینجا تعدادی از کارهایی وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از بروز مشکلات پا انجام دهید:
- هر روز پاهای خود را از نظر قرمزی، تورم، تاول، بریدگی یا مشکلات ناخن چک کنید.
- پاهای خود را با آب ولرم و پارچه نرم بشویید.
- پاهای خود را به آرامی خشک کنید.
- پاهای خود را مرطوب کنید تا از خارش و ترک خوردن جلوگیری کنید. بین انگشتان پا را مرطوب نکنید، که می تواند منجر قارچ لای انگشتان شود.
- ناخن های پا را مستقیماً برش دهید و لبه ها را سوهان کنید.
- همیشه جوراب تمیز و خشک بپوشید
- به دنبال جورابهای دیابتی بالاتر از مچ پا با بالشتک اضافی، بدون تاپ الاستیک و الیاف دفع کننده رطوبت باشید.
- قبل از پوشیدن کفش های خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که هیچ جسم خارجی در داخل آن وجود ندارد
- هرگز با پای برهنه راه نروید.
- هرگز خود میخچه، پینه یا تاول را درمان نکنید.
متخصصان ما در مرکز پرستاری در منزل زینو خدمات تخصصی پزشکی و پرستاری را برای عزیزانی که نمی توانند بطور حضوری به مراکز درمانی مراجعه کنند ، ارائه می دهند.
کلمات مرتبط :
پانسمان زخم پای دیابتی – پانسمان زخم – درمان زخم پای دیابتی – کفش طبی مخصوص دیابت