محافظت از پاها در بیماران دیابتی
پاهای شما یک جنبه مهم از فعالیت های روزانه شما هستند. هنگامی که دیابت دارید، باید اقدامات احتیاطی بیشتری را انجام دهید تا پاهای خود را ایمن و سالم نگه دارید.
دیابت باعث ایجاد مشکلاتی در احساس پاهای شما می شود که می تواند بدون اطلاع شما باعث ایجاد تاول یا زخم شود.
دیابت وضعیتی است که بر نحوه استفاده بدن از انسولین یا نحوه تولید انسولین توسط پانکراس برای کنترل گلوکز تأثیر می گذارد.
دیابت نوع 1 زمانی اتفاق می افتد که بدن شما انسولین کافی تولید نمی کند و دیابت نوع 2 زمانی رخ می دهد که بدن شما به درستی از انسولین استفاده نمی کند.
سطوح بالای گلوکز در خون شما بدن شما را خراب می کند. سطوح بالای گلوکز در خون شما به عروق خونی و اعصاب پاها و پاهای شما آسیب می رساند.
یکی از راه هایی که دیابت بر بدن شما تأثیر می گذارد، نوروپاتی است. آسیب عصبی ناشی از نوروپاتی باعث می شود که احساس در پاها سخت شود. همچنین منجر به بی حسی، سوزن سوزن شدن و درد تیراندازی می شود.
نوروپاتی به طور قابل توجهی بر سلامت پاهای شما تأثیر می گذارد زیرا همیشه نمی توانید زمانی که دچار بریدگی یا تاول می شوید احساس کنید. اگر نمی دانید وجود دارد، این مسائل ممکن است باعث عفونت شود. بدون جریان خون خوب از عروق آسیب دیده، عفونت بهبود نمی یابد.
در موارد شدید عفونت ها یا زخم های دیابتی، سایر بافت ها از جمله استخوان یا عضله ممکن است درگیر شوند. هنگامی که این اتفاق می افتد، ممکن است در نهایت نیاز به قطع عضو داشته باشید. با این حال، با مراقبت شدید از پاهای خود می توان از این امر جلوگیری کرد.
عوارض دیابت
دیابت عوارض زیادی دارد، مخصوصاً وقتی پای شما در میان باشد. اگر مراقب نباشید، ممکن است از هر یک از پیامدهای زیر در نوروپاتی دیابتی رنج ببرید:
پوست خشک
آسیب عصبی ناشی از نوروپاتی دیابتی باعث خشکی پوست شما می شود. پوست شما ممکن است ترک خورده یا شکافته شود، که ممکن است نتوانید آن را احساس کنید.
پینه ها
هنگامی که شما دیابت دارید، پینه بسیار شایع است. آنها به دلیل فشار روی نواحی خاصی از پاهای شما رخ می دهند. اگر پینه ها درمان نشوند، تجزیه می شوند و گاهی اوقات به زخم دیابت تبدیل می شوند.
گردش ضعیف
نوروپاتی باعث می شود رگ های خونی در پاها و پاهای شما منقبض شوند و بر گردش خون در این ناحیه تأثیر بگذارند. جریان خون ضعیف باعث می شود که بدن شما نتواند عفونت ها یا زخم هایی را که به دلیل دیابت روی پاهای شما ایجاد می شود، درمان کند.
زخم های دیابتی
زخم ها معمولاً در نواحی تحت فشار مانند توپ پای شما ایجاد می شوند. گاهی اوقات زخم ها درد ندارند، اما هنوز باید آنها را توسط دکتر دیبولت ارزیابی کنید. زخم های درمان نشده ممکن است عفونی شوند و منجر به مشکلات طولانی مدت شوند.
محافظت از پاها در بیماران دیابتی
هنگامی که دیابت دارید، مراقبت از پاهای خود ضروری است. اگر به درستی به پاهای خود توجه نکنید، عواقب خطرناکی به دنبال دارد.
- هر روز پاهای خود را از لحاظ وجود زخم یا عفونت چک کنید
- همیشه جوراب تمیز و خشک بپوشید
- هنگام کوتاه کردن ناخن ها مراقب باشید
- پابرهنه راه نروید.
- برای شستن پاها از آب ولرم استفاده کنید.
- همیشه پاهای خود را کاملا خشک کنید
- سعی نکنید میخچه یا پینه را قطع کنید
- اگر شب ها پاهایتان سرد میشوند، در رختخواب جوراب بپوشید
- قبل از پوشیدن کفش ، آن ها خود را چک کنید
مقالات مرتبط :
1 دیدگاه. همین الان خارج شوید
[…] مراقبت از پاها در بیماران دیابتی […]