عوارض سوختگی
سوختگی بسته به شدت و محل آن می تواند عوارض مختلفی ایجاد کند. در اینجا برخی از شایع ترین عوارض سوختگی آورده شده است:
عفونت: سوختگی می تواند به سد محافظ پوست آسیب برساند و ورود باکتری ها و سایر عوامل بیماری زا به بدن و ایجاد عفونت را آسان تر کند.
جای زخم: سوختگی می تواند باعث ایجاد اسکار شود که اگر روی مفاصل ایجاد شود می تواند باعث تغییر شکل شود و حرکت را محدود کند.
انقباضات: هنگامی که سوختگی مفصل را تحت تاثیر قرار می دهد، می تواند باعث سفت شدن پوست و محدود شدن حرکت شود که منجر به وضعیتی به نام انقباض می شود.
مشکلات تنفسی: استنشاق دود یا گازهای داغ می تواند باعث مشکلات تنفسی از جمله سرفه، تنگی نفس و حتی نارسایی تنفسی شود.
هیپوولمی: سوختگی های شدید می تواند باعث از دست دادن مایعات شود و منجر به وضعیتی به نام هیپوولمی شود که می تواند باعث کاهش فشار خون، ضربان قلب سریع و شوک شود.
هیپوترمی: سوختگی می تواند به توانایی پوست برای تنظیم دمای بدن آسیب برساند و منجر به هیپوترمی شود.
ناراحتی عاطفی: سوختگی ها میتوانند از نظر عاطفی آسیبزا باشند، بهویژه اگر در نواحی بسیار قابل دید باشند.
مهم است که برای سوختگی ها به دنبال مراقبت های پزشکی باشید، به خصوص اگر سوختگی شدید باشد یا ناحیه وسیعی از بدن را پوشش دهد. درمان ممکن است شامل مراقبت از زخم، مدیریت درد و آنتی بیوتیک برای جلوگیری از عفونت باشد.
درمان عوارض سوختگی
درمان عوارض سوختگی بستگی به عارضه خاص و شدت آن دارد. در اینجا چند درمان رایج برای عوارض سوختگی آورده شده است:
عفونت: آنتی بیوتیک ها معمولا برای درمان عفونت هایی که در نتیجه سوختگی ایجاد می شوند استفاده می شود. در برخی موارد، ممکن است از آنتی بیوتیک های موضعی برای جلوگیری از عفونت در زخم استفاده شود.
جای زخم: جای زخم را می توان با روش های مختلفی از جمله کرم های موضعی و جراحی درمان کرد.
انقباضات: فیزیوتراپی و تمرینات کششی می تواند به جلوگیری از انقباض کمک کند. در برخی موارد، ممکن است برای آزاد کردن پوست سفت شده، جراحی لازم باشد.
مشکلات تنفسی: درمان مشکلات تنفسی ممکن است شامل اکسیژن درمانی، تهویه مکانیکی و داروهایی برای باز کردن راه های هوایی باشد.
هیپوولمی: درمان هیپوولمی ممکن است شامل درمان جایگزینی مایع باشد که شامل جایگزینی مایعات و الکترولیت های از دست رفته از طریق مایعات داخل وریدی (IV) است.
هیپوترمی: درمان هیپوترمی ممکن است شامل گرم کردن بدن با پتو، مایعات گرم و هوای گرم باشد.
ناراحتی عاطفی: گروه های مشاوره و حمایت می توانند به افراد کمک کنند تا با آسیب های عاطفی ناشی از سوختگی کنار بیایند.
مراقبت از زخم سوختگی
مراقبت مناسب از زخم برای درمان سوختگی و جلوگیری از عوارض ضروری است. در اینجا چند دستورالعمل کلی برای مراقبت از زخم سوختگی آورده شده است:
محل سوختگی را خنک کنید: بلافاصله پس از ایجاد سوختگی، حداقل 10 دقیقه آب خنک (نه سرد) را روی ناحیه سوخته قرار دهید تا به کاهش درد و تورم کمک کند. از یخ استفاده نکنید، زیرا می تواند به پوست آسیب بیشتری برساند.
زخم را تمیز کنید: زخم سوختگی را به آرامی با آب و صابون ملایم تمیز کنید تا کثیفی ها پاک شوند. زخم را مالش ندهید، زیرا ممکن است باعث آسیب بیشتر شود.
یک پماد آنتی بیوتیک بزنید: یک لایه نازک از پماد آنتی بیوتیک را روی زخم بمالید تا از عفونت جلوگیری شود.
زخم را بپوشانید: زخم را با یک باند یا گاز استریل و نچسب بپوشانید تا از آن محافظت کنید و از عفونت جلوگیری کنید.
پانسمان را به طور مرتب عوض کنید: حداقل یک بار در روز پانسمان را عوض کنید، یا اگر خیس یا کثیف شد، پانسمان را بیشتر عوض کنید.
مصرف داروهای مسکن: داروهای مسکن بدون نسخه، مانند استامینوفن یا ایبوپروفن، می توانند به تسکین درد و کاهش التهاب کمک کنند.
از شکستن تاول ها اجتناب کنید: در صورت ایجاد تاول، آنها را نشکنید، زیرا این امر می تواند خطر عفونت را افزایش دهد.
برای سوختگی هایی که شدید هستند یا ناحیه وسیعی از بدن را پوشانده اند، مهم است که به دنبال مراقبت های پزشکی باشید. یک پزشک یا پرستار می تواند سوختگی را ارزیابی کرده و درمان مناسب را توصیه کند، که ممکن است شامل داروهای تجویزی یا مراقبت های تخصصی زخم باشد.
متخصصان ما در مرکز درمان در منزل و پرستاری در منزل زینو خدمات تخصصی مراقبت از انواع زخم را ارائه می دهند.
بیشتر بخوانید :