دیالیز در منزل
دیالیز درمانی است که برخی از کارهای انجام شده توسط کلیه های سالم را انجام می دهد و زمانی لازم است که کلیه های شما دیگر نتوانند نیازهای بدن شما را تامین کنند.
زمانی که دچار نارسایی کلیه در مرحله نهایی می شوید نیاز به دیالیز دارید ، معمولاً زمانی که حدود 85 تا 90 درصد از عملکرد کلیه خود را از دست می دهید و GFR کمتر از 15 دارید.
دیالیز چه می کند؟
هنگامی که کلیه ها از کار می افتند، دیالیز بدن شما را در تعادل نگه می دارد:
- حذف مواد زائد، نمک و آب اضافی برای جلوگیری از تجمع آنها در بدن
- حفظ سطح ایمن برخی از مواد شیمیایی در خون شما، مانند پتاسیم، سدیم و بی کربنات
- کمک به کنترل فشار خون
آیا نارسایی کلیه دائمی است؟
معمولا، اما نه همیشه. برخی از انواع نارسایی حاد کلیه ، پس از درمان بهبود می یابند. در برخی موارد نارسایی حاد کلیه، دیالیز ممکن است فقط برای مدت کوتاهی مورد نیاز باشد تا زمانی که کلیه ها بهتر شوند.
در نارسایی کلیه مزمن یا نهایی کلیه، کلیه های شما بهتر نمی شوند و تا پایان عمر به دیالیز نیاز خواهید داشت. اگر پزشکتان بگوید کاندید هستید، ممکن است انتخاب کنید که در لیست انتظار برای یک کلیه جدید قرار بگیرید.
دیالیز در منزل
دیالیز را می توان در بیمارستان، در واحد دیالیز یا در منزل انجام داد. شما و پزشکتان بر اساس وضعیت پزشکی و خواسته هایتان تصمیم می گیرید که کدام مکان بهترین است.
متخصصان ما در مرکز درمان در منزل و پرستاری در منزل زینو خدمات دیالیز در منزل را به بیماران عزیزی که به هر دلیل تمایلی به انجام دیالیز در محیط بیمارستان ندارند ارائه می دهند.
انواع دیالیز در منزل
همودیالیز چیست؟
در همودیالیز، کلیه مصنوعی (همودیالیزور) برای حذف مواد زائد و مواد شیمیایی و مایعات اضافی از خون شما استفاده می شود. برای ورود خون شما به کلیه مصنوعی، پزشک باید یک ورودی به رگ های خونی شما ایجاد کند. این کار با جراحی جزئی در بازو یا پای شما انجام می شود.
گاهی اوقات، با اتصال یک شریان به ورید زیر پوست، یک رگ خونی بزرگتر به نام فیستول ایجاد می شود.
با این حال، اگر رگ های خونی شما برای فیستول کافی نباشد، پزشک ممکن است از یک لوله پلاستیکی نرم برای اتصال شریان و ورید زیر پوست شما استفاده کند. به این میگن پیوند.
گاهی اوقات، با استفاده از یک لوله پلاستیکی باریک به نام کاتتر، که در ورید بزرگ گردن شما قرار می گیرد، دسترسی ایجاد می شود. این نوع دسترسی ممکن است موقتی باشد، اما گاهی اوقات برای درمان طولانی مدت استفاده می شود.
دیالیز صفاقی چیست و چگونه عمل می کند؟
در این نوع دیالیز، خون شما در داخل بدن شما تمیز می شود. پزشک جراحی را انجام می دهد تا یک لوله پلاستیکی به نام کاتتر را در شکم شما (شکم) قرار دهد تا به آن دسترسی پیدا کند. در طول درمان، ناحیه شکمی شما (به نام حفره صفاقی) به آرامی از طریق کاتتر با دیالیز پر می شود. خون در شریان ها و سیاهرگ هایی که حفره صفاقی شما را می پوشانند، باقی می ماند. مایعات و مواد زائد اضافی از خون شما خارج می شوند و به دیالیز می روند. دو نوع عمده دیالیز صفاقی وجود دارد.
1 دیدگاه. همین الان خارج شوید
[…] یا برداشتن انسداد، و همچنین مراقبتهای حمایتی مانند دیالیز در منزل برای کمک به کلیهها برای فیلتر کردن مواد زائد از خون […]