انواع زخم

زخم هر نوع آسیب در سطح پوست است. این زخم‌ها می‌تواند به دلیل حوادثی مانند سوختگی، بریدگی، پارگی پوست ، جراحی، هر بیماری زمینه‌ای، یا برخی بیماری‌های پوستی دیگر که ممکن است منجر به زخم شود، مانند اگزما یا پسوریازیس باشد.

تقریباً همه افراد در مقطعی از زندگی خود یک زخم باز را تجربه خواهند کرد، اما میزان شدت آن بسته به نوع آن به میزان قابل توجهی متغیر است.

انواع زخم

بسته به شدت زخم خاص، زخم ها را می توان به روش های مختلفی طبقه بندی کرد. افراد احتمالاً در طول زندگی در حین انجام فعالیت های روزانه انواع زخم ها را تجربه کرده اند.

بسته به علت، محل و عمق، زخم می‌تواند از یک زخم ساده به شدید منجر شود. 

باز یا بسته – زخم ها می توانند باز یا بسته باشند. زخم‌های باز، زخم‌هایی هستند که بافت یا اندام‌ های زیرین آن در معرض دید قرار دارند و به محیط بیرون باز می‌شوند، مثلاً زخم‌های نافذ. از سوی دیگر، زخم های بسته زخم هایی هستند که بدون قرار گرفتن در معرض بافت ها و اندام های زیرین ایجاد می شوند.

حاد یا مزمن – بسته به زمان بهبودی زخم را می توان به حاد یا مزمن طبقه بندی کرد. زخم های حاد زخم هایی هستند که بدون هیچ عارضه ای در مدت زمان پیش بینی شده بهبود می یابند. از سوی دیگر، زخم‌های مزمن، زخم‌هایی هستند که مدت زمان نسبتاً طولانی مدتی طول می‌کشد تا با برخی عوارض بهبود یابند.

انواع زخمهای مزمن

  • صدمات فشاری – همچنین به عنوان زخم بستر و زخم فشاری شناخته می شود، این زخم ها زمانی ایجاد می شوند که فشار و یا نیروی برشی روی پوست وجود داشته باشد. افرادی که بیشتر مستعد ابتلا به این زخم‌های مزمن هستند، به دلیل هر گونه بیماری پزشکی، تحرک محدودی دارند یا نمی‌توانند راه بروند، تمام یا بخشی از بدن خود را به موقعیت دیگری حرکت دهند.
  • زخم های دیابتی – این زخم ها عموماً در پاها ایجاد می شوند و در نتیجه تغییرات اعصاب و گردش خون در بدن ناشی از دیابت ایجاد می شوند

تمیز یا آلوده – زخم ها را نیز می توان بر اساس تمیز یا آلوده بودن آنها طبقه بندی کرد. زخم‌های تمیز آنهایی هستند که هیچ ماده خارجی در داخل ندارند، در حالی که زخم‌های آلوده یا زخم‌های عفونی زخم‌هایی هستند که ممکن است مقداری خاک، باکتری یا … داشته باشند. 

داخلی یا خارجی – زخم ها همچنین می توانند داخلی یا خارجی باشند. زخم های داخلی می تواند به دلیل اختلال در گردش خون، عملکرد سیستم عصبی، نوروپاتی یا بیماری پزشکی، یا کاهش گردش خون، اکسیژن یا سایر مواد مغذی باشد، در حالی که زخم های خارجی می تواند به دلیل نیروی خارجی یا ضربه ناشی از نفوذ اشیا باشد.

زخم‌های غیر نافذ: این زخم‌ها در اثر ضربه‌های شدید یا اصطکاک با سطوح دیگر ایجاد می‌شوند. شامل: ساییدگی ها و کبودی

زخم های نافذ: این زخم ها در اثر ضربه ایجاد می شوند و تمام ضخامت پوست را پاره می کنند. آن شامل: زخم های چاقو و یا با شیشه ، زخم های جراحی و …

درمان انواع زخم

هر نوع زخم رویکرد و روش درمانی متفاوتی دارد. زخم های جزئی را می توان در منزل درمان کرد اما زخم های عمیق ، زهم های همراه با عفونت و … نیازمند بررسی توسط متخصص و کارشناس زخم دارد.

در صورتی که برای درمان زخم های خود نیازمند کارشناس زخم هستید می توانید با متخصصان ما در مرکز پزشکی و پرستاری در منزل زینو تماس بگیرید.

 

کلمات مرتبط :

انواع زخم – درمان زخم باز – درمان زخم دیابتی – پرستاری در منزل – آزمایش خون در منزل – پزشک در منزل – ویزیت در منزل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید